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Credit for Prior Teaching 
Credit for Experience— 
 In the event the District negotiates the amount paid as salary, step and ladder 
placement for an individual contract of employment with a new certified employee in 
the District, the Board shall grant credit for prior teaching experience in the public 
schools of the State of Utah. 

Utah Code § 53A-17a-107(3) (2017)   

Partial Year Experience— 
 In calculating credit for experience for compensation purposes only, the 
certified employee shall be given partial credit for less than a full school year in an 
amount proportionate to that part of the year worked by the employee. 

Interpretation of this Policy— 
 Nothing in this policy shall be construed to require recognition of prior credit 
for teaching outside the District or for partial credit for less than a full school year in 
determining whether a certified employee has an expectation of continued 
employment under the District’s Orderly Termination Policy. 
 Further, nothing in this policy shall be construed to mean that teaching 
experience is the only or most important factor in making employment decisions 
because certified employees should be employed based upon all factors related to 
professional qualifications. 

http://le.utah.gov/xcode/Title53A/Chapter17A/53A-17a-S107.html?v=C53A-17a-S107_1800010118000101
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